Moderni radijski sprejemniki z boljšim zvokom že v prodaji

Pri slovenskih trgovcih hišne in zabavne elektronike smo preverili ponudbo radijskih sprejemnikov, ki podpirajo signal DAB+.

Kolikokrat ste že izgubili živce, ker se je med predvajanjem vaše najljubše skladbe iz radijskega zvočnika zaslišalo hreščanje? Kako ste se počutili ob spoznanju, da vam intervencija ob anteni ne bo prav nič pomagala? In kolikokrat ste se že znašli v situaciji, da bi domači radijski sprejemnik zaradi hreščanja najraje zabrisali ob tla? Nekoč so bile to nepremostljive ovire, danes obstaja rešitev. Tudi v Sloveniji se je nedavno začela nova era radijskega oddajanja.

Radijski sprejemniki, ki podpirajo DAB+ tehnologijo, torej boljši in čistejši sprejem zvoka, so že na policah slovenskih trgovcev. »Prenosni tranzistor M-110 je opremljen z digitalnim signalom DAB+. Sprejemnik omogoča bolšji sprejem signala. Poleg čistejšega signala se vam na LCD zaslonu izpisujejo kratka tekstovna sporočila« in »Za kvaliteten sprejem DAB+ radijskih programov je potreben mnogo šibkejši signal« lahko preberemo na spletni strani enega izmed večjih slovenskih trgovcev elektronike. V ponudbi ima trenutno več mobilnih radijskih DAB+ sprejemnikov, njihova cena pa znaša okoli 60 evrov.


Nič drugače ni na spletu. V eni izmed slovenskih spletnih trgovin smo zasledili Philipsov elegantno oblikovani prenosni radio. »Naprava vam omogoča poslušanje več tisoč internetnih radijskih postaj, čisti zvok radia DAB+ brez prasketanja, združljiv je tudi z DAB in FM. Digitalno lahko iščete z 20 prednastavljenimi postajami. Vgrajen zvočnik poskrbi za glasen in dober zvok radia,« ga za 135 evrov ponuja trgovec, pri katerem lahko nabavite avtoradio s prav tako vgrajenim digitalnim sprejemnikom DAB/DAB+. »Že danes se lahko pripravite na prihajajoče tehnologije. Radio Blaupunkt Stockholm 230 DAB je radio, s katerim boste lahko uživali v kvalitetnem digitalnem radijskem sprejemu,« navaja prodajalec.
Skratka, digitalni radio je že osvojil Slovenijo. In če vam je, dragi ljubitelji radijskih valov, dovolj hreščanja iz zvočnikov, je nastopil čas za novo investicijo. Pri vašem trgovcu zgolj zahtevajte oznako DAB+.